23/11/2018

Ανοσολογικοί περίπατοι - Ετήσιο Σεμινάριο Ανοσολογίας


Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, στα πλαίσια της συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό της Σεµινάριο µε τίτλο «Ανοσολογικοί Περίπατοι ... » στη Θεσσαλονίκη, από Πέµπτη 29/11 µέχρι και Σάββατο 01/12, στην αίθουσα του Ολυµπιακού Μουσείου.

Στη θεµατολογία του Σεµιναρίου περιλαµβάνονται πληθώρα θεµάτων που άπτονται της καθηµερινής κλινικής πράξης ιατρών όλων των ειδικοτήτων αλλά και επιπέδων, από την Πρωτοβάθµια έως την Τριτοβάθµια περίθαλψη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον τοµέα της έρευνας επί του αντικειµένου της Ανοσολογίας. Λοιµώξεις, ανοσοανεπάρκειες, καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήµατα είναι µερικές από τις θεµατολογίες του φετινού σεµιναρίου.

Ειδικά για τον καρκίνο, στην έρευνα του οποίου αποδόθηκε το φετινό Nobel Ιατρικής, η κ. Αικ. Σταυροπούλου-Γκιόκα, Διευθύντρια του Ιδρύµατος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδηµίας Αθηνών, θα µας παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ανοσοθεραπεία, ενώ την 1η Δεκέµβρη η σχετική µε την ηµέρα τράπεζα για την HIV λοίµωξη φιλοξενεί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τον κ. I. Theodorou, διακεκριµένο Έλληνα επιστήµονα του εξωτερικού, η έρευνα του οποίου επέτρεψε την ανάπτυξη πρωτοποριακών θεραπειών στην HIV λοίµωξη.

Στη διοργάνωση του Σεµιναρίου συµµετέχει το Υπ. Εσωτερικών και άλλοι θεσµικοί φορείς της πόλης, ενώ η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ η δε εγγραφή για τους φοιτητές είναι δωρεάν.

Σας περιµένουµε όλους, ώστε µέσω των «Ανοσολογικών Περιπάτων...» να περιηγηθούµε στα σύγχρονα µονοπάτια της Ανοσολογικής γνώσης.

#livemedianews
#mednews
more...